Nieuws

Nieuws

Autorijschool A28 sponsor van de supportersclub PEC ZWOLLE!

Voor het voetbal seizoen 2016/2017 ben ik trotse sponsor van de supportersclub van PEC Zwolle.

logo14316843_612545085574176_8496656415513265277_n

Nieuws

Nieuw: Lessen met een Dashcam aan boord!

De Dashcam waar wij gebruik van maken is speciaal ontwikkeld voor het geven van autorijles. Met deze moderne technologie worden onze rijlessen nog effectiever!

Bij het gebruik van een Dashcam worden er gedurende de hele rijles video opnames gemaakt met een goed bereik rondom de lesauto.  Dit geeft een goed beeld van jou interactie met het andere verkeer op de weg. Tevens worden er opnamen gemaakt van jou als bestuurder. Zo kan er ook heel specifiek gelet worden op jouw kijkgedrag en op jou houding achter het stuur.

De Dashcam is verder uitgerust met een microfoon die de geluiden in de auto vastlegt en een GPS zender. De GPS maakt het mogelijk om,na de rijles, de route van de auto te volgen via Google Earth.

De gemaakte beelden kunnen tijdens de rijles al gebruikt worden voor het geven van feedback en instructie.

Alle beelden krijgt de leerling op usb-stick mee naar huis, zo kan de leerling thuis zijn les terug kijken en er dus van leren!

De Dashcam is een uniek hulpmiddel tijdens de rijopleiding!

animatie-hoe-werkt-het_7

Nieuws

Mooi artikel over Autorijschool A28 in de Vinexpress, de Wijkkrant van Standshagen, Zwolle!!

canvas
Nieuws

Korting bij Jack & Jones

Ontvang nu korting bij Jack & Jones te Zwolle bij je rijlessen bij Autorijschool A28!

Bij aanmelding ontvang je van ons een speciaal kortingspasje waarmee je 10% korting kunt krijgen bij Jack & Jones te Zwolle!

10698479_329822040513150_5039554208185899375_n
JJ-zwolle
Nieuws

Leuk artikel van Autorijschool A28 in de Stentor!

Zwolse rijschoolhouder leert ‘stuiterballen’ sturen

Geplaatst op
Voormalig timmerman Paul ter Agter timmert nu aan de weg als rijschoolhouder, onder andere voor mensen met ADHD en/of autisme. foto Frans Paalman
Voormalig timmerman Paul ter Agter timmert nu aan de weg als rijschoolhouder, onder andere voor mensen met ADHD en/of autisme. foto Frans Paalman
ZWOLLE – Een gepaste rijopleiding voor mensen met ADHD en/of autisme. Dat is de passie geworden van Zwollenaar Paul ter Agter.

Met zijn op 7 april van dit jaar op de weg gekomen eigen Autorijschool A28 wil hij zich met lessen voor bijzondere doelgroepen gaan onderscheiden. De 35-jarige Zwollenaar van Elburger origine dacht ooit timmerman te willen worden. Hij werd het ook, maar door de crisis kwam hij baanloos op straat te staan. “Inmiddels had ik ook wel ontdekt dat ik me geen timmerman voelde en in dat vak mijn pensioen niet wilde gaan halen.” Ter Agter nam het besluit om het roer om te gooien. “Ik ga graag met mensen om en vind autorijden leuk. Een advertentie om rijinstructeur te worden sprak me dus heel erg aan.” De daad werd bij het woord gevoegd. Paul kon de opleiding een jaar later succesvol afsluiten en vanaf 7 april van dit jaar ‘timmert’ hij weer, maar dan aan de weg.

Het beviel hem prima om weer met de neus in de boeken te zitten. Een extra training via de cursus ‘omgaan met autisme en ADHD tijdens de rijopleiding’ is voor hem geen straf. De vervolgopleiding die later dit jaar start eveneens niet. “Bere-interessant hoor. Mensen met ADHD of autisme zijn doorgaans slim en wijs genoeg. Ze hebben alleen begeleiding nodig om alle prikkels die ze oppikken te kunnen verwerken. Zeker ook op de weg worden ze daar constant mee geconfronteerd. Ik vind het mooi om ze daar in alle rust en gestructureerdheid in te begeleiden. Het bijzondere is dat het vaak voorbeeldige cursisten zijn, want als je iemand met autisme iets uitlegt, doet hij of zij het precies na.”

Paul is zelf ook een ‘stuiterbal’. Niet met een ADHD-diagnose, maar meer van de vrolijke soort. Hij richt zich niet uitsluitend op bepaalde doelgroepen. Iedereen kan les nemen bij hem.

“De bijzondere doelgroep heeft wel mijn bijzondere interesse. Het is een uitdaging. Misschien breid ik het later wel uit, bijvoorbeeld voor mensen met faalangst.”

Copyright 2014 Autorijschool A28.