Theorie

Het behalen van een theorie certificaat is een vereiste voor het behalen van het autorijbewijs. Wil je direct beginnen met de rijlessen, wacht dan niet te lang met je theorie. Het theorie certificaat blijft 1,5 jaar geldig.

Voor je theorie kun je een theoriecursus van I-theorie bij ons aanschaffen. Deze cursus bestaat uit een persoonlijke inlogcode op het internet. Hiermee kun je in je eigen tempo en op het tijdstip dat jou het beste uitkomt de cursus volgen via het internet. Als je de cursus hebt afgerond, krijg je voldoende proefexamens om je theorie-examen bij het CBR met een goed resultaat af te ronden.

Op de dag van het theorie examen dien je een aantal documenten te overleggen:

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Bevestiging van de reservering

Let op! Als je het vereiste niet bij je hebt, of als je niet op tijd op het examencentrum bent, kun je niet deelnemen aan het theorie examen.

Het examen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen, en invul vragen. Het theorie examen bestaat uit twee onderdelen.

  • Gevaarherkenning. Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van dit onderdeel 13 vragen of meer goed hebben.
  • Verkeersregels en Verkeersinzicht. Je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.

 

Hoe reserveer ik een theorie examen?

Theorie examen kun je op verschillende tijden afleggen in één van de circa dertig theoriecentra van het CBR. Je kunt je theorie examen zelf online reserveren via de site www.cbr.nl, onder de button reserveren examens. Via deze site kun je een theorie examen reserveren op de dag en tijd die jou het beste past. Betaling van het theorie examen vindt plaats via iDEAL.

Copyright 2014 Autorijschool A28.